​Om A. Rindom

Firma A. Rindom blev stiftet den 9. september 1886 af Axel Peter Joachim Rindom, i en alder af kun 23 år, hvilket på daværende tidspunkt krævede borgerbrev fra Magistraten i København, samt kongebrev med dispensation fra myndighedsalderen, som var 25 år.

Import og eksport af Sibirisk smør i dritler, var den første forretning firmaet involverede sig i, men siden da har forretningsområderne spændt sig vidt; medejer af stav- og træskofabrik i Østrig, fremstilling af koldflydende asfalt på rettigheder købt af Colas England, import af ildfaste sten, smedekul, jutesække, råjern, chaussesten, brosten, kantsten, gravstene m.m..

Men allerede umiddelbart efter firmaets start begyndte man, at importere eternit fra Belgien. Den Belgiske eternit blev dog allerede i 1905 afløst af eternit fra Sverige.

Ved stiftelsen af Dansk Eternit-Fabrik A/S den 8. december 1927 fik Firma A. Rindom eneforhandlingen af deres produkter og blev dermed salgskontor for Dansk Eternit-Fabrik A/S.​​

Funktionen som salgskontor ophørte, og overgik ti​l Dansk Eternit-Fabrik A/S den 31. december 1980. Herefter har firmaet været lagerførende grossist i Brøndby af Dansk Eternit-Fabrik's / Dansk Eternit's produkter.

Allerede i 1950, ved opstarten af træfiberfabrikken Norsk Wallboard i Syd Norge blev firmaet, sideløbende med salgsfunktionen for Dansk Eternit-Fabrik A/S, importør af Huntonit træfiberplader, hvilket senere er blevet erstattet af en agentaftale. Produkterne fra Norsk Wallboard og Dansk Eternit-Fabrik var sammen med firmaets eget ventilationsprogram - LUX bygningsventiler, fundamentet til firmaets fremtid.

Dette fundament er i dag udbygget med en grossist funktion for en lang række danske leverandører af kvalitetsprodukter til byggeriet, som alle, i lighed med A. Rindom A/S, sælger deres produkter via tømmerhandlere og /eller byggemarkeder. Den 23. februar 1984 skiftede Firma A. Rindom navn og blev omdannet til et aktieselskab med det nuværende navn A. Rindom A/S. A. Rindom A/S ejes i dag af fjerde og femte generation.​​

Generelle henvendelser

Har du spørgsmål til vores produkter eller mangler du information, så skriv til os via formularen herunder.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Få et indblik i vores løsninger

Se vores kataloger herunder, og bliv inspireret.

Forny køkkenet på nogle få timer med paneler specialtilpasset området mellem bordplade og overskabe fra FIBO. Eller få opsat smarte designvægge fra Huntonit - en ny flot, visuel overflade på de velkendte pladekerner.

Rådgivning og ekspertise er en del af vores DNA gennem fem generationer.

Hvem er A. Rindom A/S

​A. Rindom A/S er et over 130 år gammelt grossistfirma. Rindom har i takt med udviklingen tilpasset sig og udvidet med, sortiment, funktioner og leverandører. 

​Hovedkontor

A. Rindom A/S

Adresse: Gammelager 3, 2605 Brøndby

Telefon: +45 4396 2211

E-mail: rindom@rindom.dk